Te provoc sa gandesti!

Te provoc sa gandesti este un blog pentru cei care vor mai mult de la viata, pentru cei care vor o viata ma buna (defapt cine nu vrea asta?) pentru cei care vor sa fie mai buni. Te provoc sa gandesti isi propune sa te impulsioneze sa lasi rutina zilnica si sa te gandesti la viata si lucruri depre viata care te ajuta sa treci altfel prin viata! Deci... daca vrei sa schimbi ceva in lumea asta, incepe cu tine! Fi tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.


5 Secrete pentru a fi fericit!

Cine va mi-a spus o intaplare... Se spune ca era un om tare interesant care era mereu bucuros si bine dispus cand venea de la cumparaturi era bucuros, cand vedea de la servici si, asa cum toata lumea este obosita dupa o zi de munca el tot era bucuros si zambea. Vecinul sau vazandu-l asa maereu... intr-o zi la intrebat! dar tu cum poti fi mereu fericit? care este secretul tau? Barbatul i-a raspuns: Pai am 5 secrete care ma fac sa am atitudinea aceasta!

1. Sa gasesti in orice lucru pe Dumnezeu
2. Sa faci ceea ce vrei sa fi! (ca de exemplu: daca vreau sa fiu bun, trebuie sa iubesc)
5. Sa nu ie-i niciodata ceea ce nu este al tau (atat material cat si spiritual)
4. Sa nu invidiezi pe nimeni
5. Sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze ca ai sa reusesti sa realizezi tot ce ti-ai propus

Ca sa intaresc si mai mult aceste 5 secrete am gasit niste citate pe care vreau sa vi le spun si voua:

Cand o usa a fericiri se inchide, o alta se deschide, dar, deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa incat nu o mai vedem pe cea deschisa pentru noi (Helen Adams Keller)
Fericirea isi are originea in suferinta, si oricam de mult am dori sa traim numai in fericire, este absolut imposibil, intrucat fara suferinta, aceasta niciodata nu-si va arata miraculosul spectru (Sorin Cirin)
Ziua de astazi este comoara care maine va fi trecutul pe care nu-l vei mai putea schimba nicodata. Deci traieste-ti viata facand alegeri corecte si astfel nu vei regreta ziua de ieri (Enyedi Adriana)
"Traieste-ti viata asa cum iti este data caci toate se repeta dar viata niciodata"
"Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care le ai cin numarul de momente care iti taie rasuflarea"
"Cea mai mare risipa de energie sunt atitudinile noatre negative"
Daca incurajezi emotia potrivita, vei avea succes, insa daca o incurajezi pe cea gresita, vei fi intors din drum. (John C. Maxwell)
Daca nu esti multumit cu ceea ce ai, nu vei fi multumit nici cu ce vei avea
Nimic nu te poate multumi daca nu esti multumit cu tine insuti (Lady Mary Wortley Montagu)

Deci cred ca puntem sa ne complacem in starea noastra de acum sau putem spune vreau sa ma schimb, vreau sa invata sa fiu multumit cu ceea ce am si vreau sa am grija de gandurile mele pentru ca ceea ce gandesc este foarte important, un alt citat spune asa: "Nu poti sa opresti ciorile sa treaca deasupra ta dar poti sa le opresti sa isi faca cuib" deci noi alegem ce ganduri lasam sa-si faca cuib in mintea noastra...

paradoxul vremurilor noastre

De ce oare astazi avem cladiri mai mari dar suflete mai mici?
autostrazi mai largi dar minti mai inguste
cheltuim mai mult dar avem mai putin
cumparam mai mult dar ne bucuram mai putin
Sunt vremuri in care avem 2 venituri dar mai multe divorturi
Case mai frumoase dar mai destramate
mai multe accesorii dar mai putin timp
mai multe functii dar mai putina minte
mai multa cunostinta dar mai putina judecata
mai multi experti si totusi mai multe probleme
mai multa medicina da mai putina sanatate
ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile
am invatat cum sa ne castigam existenta dar nu cum sa ne facem o viata
am adaugat ani vietii dar nu viata anilor
stim ce inseamna a face dar am uitat ce inseamna a fi
suntem plini de toate dar goi pe dinauntru
am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior
am facut lucruri mai mari dar nu mai bune
am curatat aerul dar ne-am poluat cugetul
am cucerit atomul dar nu si prejudecatile noastre
scriem mai mult dar invatam mai putin
planuim mai multe dar realizam mai putine
de ce...? oare de ce?

Odata am auzit pe cineva dand un raspuns... el spune asa:

pentru ca...
Ne-am ingrijit de toate dar nu de suflet
Ne-am legat de toti dar nu de Dumnezeu
Ne-am umplut cu lumea dar am uitat cerul

inchei cu... gandeste-te... (poate, daca nu la celelante propozitii atunci macar la afirmatia asta: "Ne-am ingrijit de toate dar nu de suflet" e timpul sa facem o schimbare? raspunsul se afla la tine!)







Bun venit!

bun venit in lumea mea... poate te intrebi ce este cu mine si de unde mi-a venit ideea asta... pai in primul rand imi pasa de lumea asta, de noi si vreau sa promovez valori bune... avem nevoie de asta! Cu siguranta ai auzit de citatul "Fi tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume" si poate zici, da... frumos. Si poate te gandesti ca este greu si n-are rost dar eu iti spun ca fiind asa poate nu vei reusii sa schimbi lumea sau pe cei din jurul tau dar vei da valoare vietii tale si vei fi mai fericit. De ce promovez valori bune? pentru ca am impresia ca traim intr-o lume a nonvalorilor in care nesimtirea, obraznicia si multe alte lucruri de genul acesta sunt ceva normal in ziua de azi! Personal cred ca cine vrea sa traiasca o viata mai buna trebuie intai sa invete sa fie om... si mai cred ca solutia pentru ca lumea asta in care traim sa se schimbe nu incepe cu cei de sus care ne conduc tara (desii bine ar fi sa se schimbe si ei... in bine, bineinteles!) ci incepe cu mine si cu tine! Pana la urma omul cauta sa traiasca cat mai linistit si fericit pe pamantul asta... vom vorbi despre iertare, iubire, bun simt si voi vedea ce-mi mai trece prin cap. Sper ca din blogul acesta sa plecati mereu cu ceva nou care sa va ajute sa fi-ti mai buni si sa aveti o viata mai buna. inchei cu...
invata sa fii TU schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!