Te provoc sa gandesti!

Te provoc sa gandesti este un blog pentru cei care vor mai mult de la viata, pentru cei care vor o viata ma buna (defapt cine nu vrea asta?) pentru cei care vor sa fie mai buni. Te provoc sa gandesti isi propune sa te impulsioneze sa lasi rutina zilnica si sa te gandesti la viata si lucruri depre viata care te ajuta sa treci altfel prin viata! Deci... daca vrei sa schimbi ceva in lumea asta, incepe cu tine! Fi tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.


Ce stiu eu sa gasesc in oameni?

ei bine.... Da stiu, poate va ganditi ca m-am lasat de scris dar incetul cu incetul ma voi reintoarce. Uneori... cu totii avem nevoie de o perioada de liniste :D intorcandu-ma la subiect vreau sa va spun o poveste pe care eu am citit-o astazi si este una fosrte buna.

Era odata un barbat care sedea la marginea unei oaze la intrarea unei cetati din Orientul Mijlociu. Un tanar se apropie intr-o buna zi si il intreaba:
-Nu am mai fost niciodata pe aici cum sunt locuitorii acestei cetati?
Batranul i raspunse cu o intrebare
-Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
-Egoisti si rai. De aceea ma bucur ca am putut pleca de acolo!
-Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul.
Putin dupa aceea, un alt tanar se apropie de amul nostru si i puse aceeasi intrebare:
-Abea am sosit in acest tinut. Cum sunt locuitorii acestei cetati?
Omul nostru raspunse cu aceeasi intrebare:
-Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
-Erau buni, marinimosi, primitori, cinstiti. Aveam multi prieteni acolo si cu greu i-am parasit.
Asa sunt si locuitorii acestei cetatii, raspunse batranul. Un negutator care isi aducea pe acolo camilele la adapat auzise aceste convorbiri si pe cand cel de-al doilea tanar se indeparta, se intoarse spre batran si i zise cu repros:
-Cum poti sa dai doua raspunsuri cu totul diferite la una si aceeasi intrebare pe care ti-o adreseaza doua persoane?
Fiule, Fiecare poarta lumea sa in propria-i inima. Acela care nu a gasit nimic bun in trecut nu va gasi nici aici nimic bun. Dimpotriva, acela care a avut si in alt oras prieteni va gasi si aici tovarasi credinciosi si de incredere. Pentru ca, vezi tu, oamenii nu sunt altceva decat ceea ce stim noi sa gasim in ei.

Sa stiti... foarte adevarat! omul nemultumit intotdeauna e morocanos si nu gaseste nimic bun in ceilati dar omul bun intotdeauna gaseste ceva bun in ceilanti chiar daca ei nu sunt tocmai grozavi... cred ca intrebarea pentru noi este... eu din ce categorie de tanar fac parte? primul sau al 2-lea?


inchei spunand... atitudinea ta conteaza!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte adevarat!
Mi-a placut mult povestea! Multumesc! E o lectie intr-adevar!

Lavinia Dance spunea...

imi place mult aceasta povestire.
e adevarat, oamenii sunt ceea ce noi gasim in ei,

Trimiteți un comentariu